Projecten
Al 500.000 tevreden klanten
Gratis verzending > €149,- (NL & BE)
Verzendkosten €6,49 (NL & BE)
Snelle levering wereldwijd
Home / Meubelbeslag / Ladegeleiders

Ladegeleiders

Ladegeleiders

Ladegeleiders bestellen?

Elke keuken is voorzien van enkele kasten waarin laden gemonteerd zijn. Een lade zorgt voor een overzichtelijke en functionele opbergplaats in de keuken. In tegenstelling tot keukenkasten is de inhoud van een lade gemakkelijk te bereiken. Laden met een hoog draagvermogen zijn uitermate geschikt voor zware potten en pannen. De laden met een standaard draagvermogen (vaak 30 of 40 kg) zijn prima geschikt voor bestekladen.

Softclose ladegeleiders

Tegenwoordig is bijna iedere keuken voorzien van softclose ladegeleider. De ladegeleiders zorgen ervoor dat de lade tijdens het sluiten zachtjes dicht valt. Deze functie geeft de gebruiker van de keuken meer comfort en geeft de keuken een luxere uitstraling. Niets is tenslotte vervelender dan een lade die met een klap dicht slaat.

Push to Open ladegeleiders

De trend van greeploze deuren en laden heeft de afgelopen jaren goed doorgezet. Het ontwerp van ladegeleiders is hier goed op afgestemd. Tegenwoordig verkoopt ieder A-merk ladegeleiders die greeploos te openen zijn. Blum noemt deze functie 'Tip-on' terwijl Hettich het 'push to open' noemt. Het principe is heel eenvoudig. Wanneer de lade gesloten is kan deze geopend worden door simpelweg op het front te drukken. Wanneer de lade weer gesloten wordt moet deze handmatig dichtgedrukt worden totdat de lade weer vergrendeld is.

Blum Movento ladegeleiders

De Blum movento softclose ladegeleider is naast de Blum Tandem geleider DE ladegeleider van Blum voor houten laden. De movento heeft een standaard draagvermogen van 40 kg en is in diverse richtingen te verstellen. De movento is volledig uittrekbaar waardoor de ruimte in de lade optimaal te benutten is. Optioneel is de Blum Movento uit te breiden met een Tip-on + blumotion eenheid waardoor deze greeploos te openen is. Het grote voordeel van deze combinatie is dat de softclose sluiting gewoon te gebruiken blijft. De lade zal dus zowel greeploos te openen zijn EN zal softclose sluiten.